Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 31 декември 2011 г.

124

Краят на годината е време за равносметки и благопожелания. Малко е банално това и не е учудващо, че обикновено се прави веднъж годишно (смех).
За отиващата си година, какво мога да кажа. Щом доживяхме да й видим края, значи е минала добре (смех). Е, можеше и по-добре, но миналото-минало, време е да отправим поглед напред. Това че съм историк, в известна степен ми помага да навържа нещата и да си представя относително добре какво прeдстои. Между другото, като споменах историците, сега се сетих за скандалчето на премиера с археолозите от последните дни. Едно клише казва, че историята се пише от победителите, обаче не е вярно. Историята я пишат историците. Знаел им бил номерата, ще видим ние тая работа (смех).
Сега изпращаме старата и посрещаме новата. Да ни е честита. Маите били казали, че тая нямало да я бъде. Маите отдавна са издухали супата, така че... А ние да си пожелаем разни хубави неща, които да ни се случат през годината.
Преди време попитах Какво искате от живота?. Ето това ще си пожелаваме в новогодишната нощ - който, каквото иска от живота, това ще си пожелае. Обикновено си пожелаваме здраве, щастие, любов и дълъг живот. Както стана дума новогодишните равносметки и пожелания са леко банални, но какво пък - да бъде. Въпреки че тези неща са хубави, много малко зависи от нас да ни се случат. И все пак нека сме живи, здрави, дълголетни и обичливи, пък за другото си иска работа.
Лично за себе си, освен обичайните пожелания, искам да си пожелая още неща - главно повече пари, по възможност много пари. Парите са много важни и е добре човек да има, колкото може повече от тях. Няма какво да се лъжеме, така е. Искам да си пожелая и да не ми се случват ужасните неща, които понякога се случват. И на всичките си роднини и приятели, по-близките и по-далечни, пожелавам същото, което желая и за себе си - малко е, но от сърце. Дано да сте здрави, дълголетни и да живеете богато.
Искам и други неща от живота и като новогодишно спохождане. Не такива лично за мен, но и аз ще ги ползвам, ако се случат. Искам добро и достъпно здравеопазване, сигурна социална среда, висок стандарт. Някой беше сравнил живота в България с кофти къща в добър квартал. Искам и добра къща, и добър квартал. Не е егоистично, не е много и по-важното е, че е постижимо. Малко вероятно е точно тези ми новогодишни желания да се сбъднат през идващата 2012, но се надявам, че ще се случат. Важното е нещата да се правят по правилния начин, защото по-важно е не колко се напъва човек, докато прави нещо, а как точно го прави.
Да ни е честита новата година и дано донесе повече добри моменти от отиващата си.

3 коментара:

  1. Щастие, здраве,
    радост,
    любов,
    добро,
    усмивки:))))Митко, Happy New Year!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Наскоро открих къде изхвърлят крепостните стени на Сердика-това е отношението на властта към историята ни - изхвърля я на бклука. Пък ти се впечатляваш от отношението му към археолозите. Аз си пожелавам догодина да ни управлява някой, който държи на хората, защото само такъв човек може да сбъдне пожеланията ти. Желая ти весела и щастлива 2012:)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря и на двама ви. Весело посрещанве, а аз ще взема да прилегна, че да съм свежарка за 2012 :)

    ОтговорИзтриване