Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

четвъртък, 12 януари 2012 г.

132

На село било голям купон. Онзи ден ме светнаха, че в половината магазини цените са според клиента. Гледа го и преценява колко да му иска (смех). Като на Капълъ чарши, ама не съвсем. За пазарлък и дума не може да става - това е цената и край.
Сега на село има повече магазини, отколкото едно време имаше в града. Разбира се, повечето от тях са абсолютни говнарници, от които никой уважаващ себе си човек не би купил дори за кучето си. Рядко ходя на село и още по-рядко пазарувам там и сигурно затова не бях обърнал внимание, че половината от тях дори нямат обявени цени на стоките. Ако не ми бяха казали за тоя селски тарикатлък, вероятно никога нямаше да разбера, щото като вляза някъде и вътре е мрачно, смрадливо и някакъв дебил ми се коколи насреща... Както тъпо ме е изгледал, докато се чуди с колко да ме врътне, така тъпо ми вижда гърба (смех).
Една от магазинерките била продавала олиото по 2,40 на едни, по 2,60 на други и по еди-колко си на трети. Селяните били недоволствали. Може би, ако караха продавачите да им издават касови бележки, тарифата щеше да е явна и еднаква за всички, но техен си проблем. И на Дянков. Хубаво свързаха касовите апарати с НАП, сега остава един молебен за ползване да им направят (смех).
В интерес на истината има и съвсем нормални магазини, които правят 500-600 кинта дневен оборот.

2 коментара:

  1. Тъй, тъй, ред имаше преди. Цените бяха ясни, а на некои тенекиени стоки, дори щамповани. Немаше лабаво (смех, ли...)

    ОтговорИзтриване