Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 21 февруари 2012 г.

147

Да си запиша каквото ме впечатли в последните дни, че нещо взех да остарявам и почнах да забравям (смех)

Първото е за лежането в арест за превишена скорост. Политици и полицаи решиха, че ще променят закона и за превишена скорост ще се лижи в ареста. Едно на ръка, че напоследък политик и полицай взеха да се припокриват, а съвсем друго е, че в ареста ще лежи само Сульо и Пульо. Цялата дъндания тръгна от това, че една майка възнегодува за тънката присъда на кукувицата, която сгази дъщеря й на пешеходна пътека и поиска онази да гние в затвора. Правилно е поискала жената. За сгазване с превишена скорост трябва да се гние. Естествено полтполицаите се попрехвърлиха и тоя път и ще решават как да загниват пътните джигити превантивно.
не е ясно дали, ако някое депутатско лайно сгази даден човек на пътя, както имаше такъв случай с бивш НДСВ-еец, дали и тогава медиите ще дават рамо на пострадалите или ще потулват случая. Както напрвиха със споменатия. Спомням си, че когато тоя сгази човека, една от националните телевизии се скъса да разказва версията му още от асфалта - не бил ял 4-5 дни и му било прилошало, а онзи бил с москвич, който сигурно бил счупен. Да, ама полицаите казаха друго - москвичът си е бил съвсем редовен, а депутатското нещо си е минало през него с... не е ясно с колко, но е било с много висока скорост. Ама не си бил доял човека. Жив да го ожалиш. Та на мен ми е интересно, дали новия закон ще важи и за такива недохранени недоразумения.

Другото, за което се бях съсетил, но вече започва да ми излиза от акъла, е една от телевизионните изяви на Росен Плевнениев. Май беше някъде между времето на изборите и встъпването му в длъжност. Та Росен Плевнелиев разправяше, не, не е онова за жигулката на немската магистрала. И това де, но и онова за хороскопите. Дето в началото на 90-те, май преди другото с жигулката, бил почнал да прави хороскопи с някакъв свой авер - трябвало да се прави нещо, за да се изкарват парички.
По тоя повод се сетих за императорите едно време. Най-вече за византийските, много от които били силно пристрастени към всякакви видове предзнаменувания, предсказания и астрологични прогнози. Около тях било пълно с всякакви гадатели. Те били много, ама много близо до властта, но не се сещам за случай някой такъв да е успявал да стане цар или император, или нещо подобно. Явно има някакво развитие, щом като днес автор на хороскопи може да стане съвременния еквивалент на някогашните царе. Интересно.

2 коментара:

  1. Оня от НДСВ-то, сега е Професор във фармацевтичната си фирма и обслужва болници и здравни заведения, аз си спомням, че му се губеха някакви моменти преди катастрофата. Мисля, че това е типичното заболяване на българския преход - амнезия. За 22 години изчезнаха много милиарди и никой не помни къде :))

    ОтговорИзтриване
  2. Е, явно тоя нема да гние, но се сетих, че преди да сгази "счупения москвич", този същия имаше и друго премеждие с автомобил. На някакъв паркинг беше рапнал една жена и й казал, че ще й плати. Не помня колената ли й беше строшил или само ламарини, но когато оная го потърсила да си вземе парите, тоя нещо не си спомняше за какво става дума (смех)

    ОтговорИзтриване