Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

сряда, 22 февруари 2012 г.

Биг Брадър вижда през стените (148)

Разбираемо е желанието на тецаджиите да си опазят топлинката от нерегламентирани посегателства, както и намерението им да доказват по всякакви начини кражбата на топло в това число и чрез заснемане на жилища с термо камери, обаче...

Има едно обаче - снимат зад стените. Без позволение от собственик, съд и когото и да било.

Бъбрем си по всякакви медии за гражданското общество, за правата и свободите, за всякакви такива категории, обаче...

9 коментара:

  1. Допуснали сте "лека" грешка. Инфрачервените камери снимат най-външния слой от стените на жилищата, който излъчва различно количество инфрачервена светлина от точките по повърхността му в зависимост от това колко е нагрята стената под повърхността от различни топлоизточници, които са от вътрешната страна на стена. За това не е нужно никакво разрешение. В противен случай би трябвало да се забранят със закон всякякви снимки на сгради, което е пълен абсурд.

    ОтговорИзтриване
  2. "в зависимост от това колко е нагрята стената под повърхността от различни топлоизточници, които са от вътрешната страна на стена"

    Наблягам на удебеления текст. Сгрешил съм бил (смех)

    ОтговорИзтриване
  3. Смеете се на себе си!

    Ако не искате да се разбере, колко ви е загрята стената, си сложете термо изолация. Иначе се опитайте да ме осъдите ако ви снимам през прозорците, защото не сте сложил щори или пердета.

    ОтговорИзтриване
  4. Ше те съдя аз. Да те видя, че ми киризиш наоколо... (смех)
    Майтапа настрана, но дори Гугъл бере ядове по линия на Street View за това снимане. Точно заради хващането на вътрешността на сградите, не за друго.

    ОтговорИзтриване
  5. Пак "леко" не адекватно сравнение. Снимките от инфрачервените камери няма нужда да се показват публично както в Гугол. Достатъчно е да ги видите вие и съдия, който да ви осъди за кражба на топлоенергия, ако има такъв закон.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пък и не става дума дали трябва да има санкция за краденето на топло. Това е ясно и е съвсем друго от снимането.

      Изтриване
  6. Абе, не си прав. Няма такъв закон и ако не ни е угодно няма и да има.

    ОтговорИзтриване
  7. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване