Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 18 август 2012 г.

за Pussy Riot и някои нашенски особености

К'ъв е смисъла? Кой ще го чете? На кого му дреме? - Отказах се от първоначалната идея за цялостен пост. Но пък вече казах някои неща и що да не ги покажа. Ей така, насипно. В обратна хронология.


Това че няма подкрепа за руските политзатворнички го разбирам. Проблемът от една страна си е техен, от друга е руски. Ние сме далече, няма да лежим, Путин не ни тероризира. Казвам го честно - и аз съм така, не ми е проблем, затова какво има да ги подкрепям.
Онова, което ми е трудно да разбера, е настръхването срещу осъдените пусита и "заставането на страната на закона"... Пак по същите причини - далече е, не ни засяга и т.н.
Нещо не е съвсем наред.

Никой не казва, че Pussy Riot са осъдени на каторга. Не на затвор, а на две години в концлагер.

Тези "Pussy Riot" мязат на нашенския Васко Кръпката, но по-глупави. Васко изчека комунизма да падне и тогава даде израз на бунтарската си муза, а тия ше ги смелят от побоища по занданите. (не е смех)


3 коментара:

  1. Че той комунизма може и да падна, ама баш комунистите не! Сега са баш капиталисти и ни викат, че сме прости и калпави (не знам дали е смех)

    ОтговорИзтриване
  2. Само маана знаете да намирате - нали нямаше да пишеш, що е къс текста, що е така необичайно дълъг :D :D :D

    ОтговорИзтриване