Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

неделя, 3 март 2013 г.

С мирис на бензин

Семейната лада от детството ми винаги смърдеше на бензин. Баща ми имаше лошия навик да държи метална туба в багажника и почти винаги, когато пътувахме, се случваше бензина да свършва насред пътя и се почваше едно епично наливане от тубата. Вчера си спомних, че гледката на сипващи бензин хора беше нещо обичайно за ония години. Беше масова практика бензина да свършва насред пътя, а причината за това беше огромния размер кражби. Постоянно някой изреваваше, че нощеска му е бил източен бензина и хората се бяха научили, че е по-добре да го държат в туба в багажника, отколкото в резервоара на колата. Краденето на бензин се беше превърнало в национален спорт. Единствено хората притежаващи "Москвич" останаха незасегнати от тази практика.

Другото, което много се крадеше, бяха чистачките на колите. Поради тази причина беше обичайна гледката на коли, чиито стъкла бяха с изписани "вежди". Другото обичайно беше поставянето на самоделни пискюли от капачки за оцет върху металната част на чистачките - с прдпазна цел. Когато завалеше всчики спираха и излизаха да се поосвежат малко. И да си поставят чистачките.
Иначе нямаше никаква престъпност - по телевизията, радиото и вестниците изобщо не се споменаваше за подобно нещо :)

6 коментара:

  1. :)))Сега направо ти крадат колата. Пу-пу!;)

    ОтговорИзтриване
  2. Това е цяла беге версия на "Трейнспотинг" :)

    ОтговорИзтриване
  3. Когато бях малка, дойдоха да крадат агнета от външната ни кошара. Ма тогава крадците бяха мнооого страхливи. Тооо и точно тогаз баща ми се връща пиян като дъска от кръчмата и като ги вижда вади ножа. Всеки овчар има нож ако нещо стане с овцете.
    И като почва една лута псувня и гонене.
    От там отиват при чичо ми а той с ловната пушка. Та такаааа

    ОтговорИзтриване