Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

сряда, 17 юли 2013 г.

#‎пълноесфашагией‬

Снощи Слави пак си изчете разбиранията и пак ме вбеси. Най-много ми бърка в задника претенцията му за задължително гласуване. Мен пък ме устройва да не съм собственост на държавата и гласуването да е право, което да ползвам, когато искам. Тоя, кво - направо държавата да си решава вместо мене, кво има да ме тарамешкат насила.

2 коментара:

  1. Много съм раздвоен във връзка с това, дали да е задължително или не. Ако гласуват много хора, прецакваме купуващите гласове, следователно е добре да е задължително гласуването. От друга страна да те караш да имаш мнение когато нямаш такова не е много демократично. За мене варианта е, парламента да се пълни на базата на гласоподавателите. От всички които трябва да гласуват ако са гласували 55% значи в парламента влизат 132-а депутати, от там нататък се опитват да съставят кво да е. Ако влязат по-малко от 121 - няма кворум, нови избори

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аха, и аз бях споменал нещо подобно преди време, но тия предложения несе ползват добра чуваемост. Истината е, че за да държим положението под контрол, трябва ежедневно присътвие в политиката. Пряко няма как да стане, но със свои представители би могло.

      Изтриване