Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 27 юли 2013 г.

Обнадеждаващо начало

Изследването за отношението към конституцията е в ход от вчера. Въпреки че още не съм приключил с качването на всички анкети, може да се каже, че тръгна доста добре. По-късно днес и утре ще се опитам да кача всичките няколкостотин анкети.
Целта на това изследване е да даде отговор на въпроса, как се приема конституцията от хората и да събере впечатления, относно това спазва ли се тя. Ако гледаме в перспектива, когато приключи, ще е ясно и дали има нужда от нова конституция, от ремонт на сегашната или от нови хора, които не е ясно откъде ще изпаднат. По план изследването ще продължи около година, като идеята е да обхване максимален кръг от хора. Доколкото ми е известно, досега не е правено проучване по темата, поне не така детайлно с разглеждане на конституцията в пълната й цялост - текст по текст.

Изследването е по лична инициатива и не е спонсорирано от правителствени или неправителствени организации. На този етап не е търсена и медийна подкрепа.

Харесваме ли тази КОНСТИТУЦИЯ

Няма коментари:

Публикуване на коментар