Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

петък, 29 август 2014 г.

СЕГА ВНИМАВАЙТЕ!

Казаха, че отварят зоопарка и паниката мина. Причината за смъртността при животните била изяснена. Ставало дума за пестициди в храната на животните, която била трици.

Това е информацията от медиите. Колко е вярна - не знам. Но това върви и изглежда всичко вече е наред. Поне така изглежда, НО!

Някои от вас може да знаят, а други да не знаят, но триците са част от зърното. По-точно твърдата целуозна обвивка, която се отделя при смилането. Освен трици, от зърното се добиват и други продукти, като основният е брашно.

Къде е отишло брашното, получено при преработката на отровното жито?

Натискайте медиите да ровят, че ако чакаме на институциите... Може още да не сме го изяли.

сряда, 27 август 2014 г.

GAME OVER (вероятно)

Очаквам с нетърпение момента, в който ще приключи еврокомисарската одисея на Кристалина. Ще се радвам случаят да се развие, както се очертава, а именно Могерини да поеме поста на комисар по външната политика на Съюза. Не харесвам Кристалина и я смятам за опасна. Твърде много казват, че я харесват тук, а това е опасно. Такива не са безопасни. Обикновено намират начин да материализират популярността си и след това да безчинстват. Не знам дали това се отнася и към Кристалина, но определено има потенциал в тази посока, а това не е добър потенциал. Не е добър за мен, не е добър и за теб. Знаем визията й за демографското подобрение на страната, така че да потъва по-бързо и да заминава. Нямам нужда от поредния Жорж, Симеон или друг подобен.

понеделник, 18 август 2014 г.

Българите - вчера, днес и утре

Вчера Боко съвсем чистосърдечно си заработи фамилията Харам (смех), като обяви квота за мюсюлмани (по македонски образец).
Утре (метафорично казано) българите ще направят петиция до властите в София за квотно участие на останките от жалкия ни етнос. От жалкия ИМ етнос - отписвам се направо.
А днес за разнообразие и според ентелектуалните им заложби (вторите по умност след евреите) могат да решат да предотвратят неизбежното бъдеще, като се запуснат да правят геноцид, да речем. Все едно това ще ги увеличи прогресивно (смех).

събота, 16 август 2014 г.

Българският начин

С наближаването на избори винаги следва рязко увеличение на клетвите и заклинанията. Ще се оправим ли? Няма ли да се оправим? Кога ще се оправим? За такива неща се говори. Честно казано нямам отговор на повечето от тия въпроси, но знам как ще се оправим и отговорът е - НАСИЛА. Този начин е толкова дълбоко вкоренен в националното ни битие, че всеки друг подход е безрезултатен. Като почнем от хан Аспарух и така до наши дни, винаги нещата са ставали насилствено. Насила българите са се преместили тук - някой ги е бил. Насила са се християнизирали - на някой така му е скимнало. Насила са ги ислямизирали и накрая насила са ги освободили. И след това пак всичко е ставало насила. За съжаление насила не се става човек - става се по желание и с целенасочени усилия. Не с насилие, не с молитви, не със заклинания.

вторник, 12 август 2014 г.

Дрехата на Дядо Добри

Пущили са в едно електронно издание, материал с участието на народния светец Дядо Добри. Не ми е мисълта за качеството на материала, нито за внушенията, които се oпитва да прави, нито за стареца. Мисълта ми е дрхите на Дядо Добри и евентуалната, обосновано предположена воня, която се носи от тях. Никога не съм го доближавал и нямам намерение, нито смелост да пристъпя на по-малко от 15 метра от чиляка. Само като му видя дрехите... Та те не се разпадат благодарение на силите свише и импрегнираната кир в тъканите. Ужас.
Сигурно ще има такива, дето ще ме псуват вътрешно за тия ми изказани мисли, но кво да се прави - мисля ги. Мисля си и за това, че вместо хиляди да притреперват от умиление при вида на дъртака, е по-добре един да се прежали и да го заведе на доктор, да му изпише капки за нос.

четвъртък, 7 август 2014 г.

Руският троянски к(л)он умря

Малко хора си дават сметка за дългосрочните ползи от руското ембарго за внос на стоки от България. Вежливите, но видимо недодялани хорица, които в момента управляват Русия, сами отрязаха троянския клон на българските русофилски (тра-ла-ла). Да, някои ще извият на умряло, че са загубили износа си, но да вият. Като цяло обаче, за страната ни е повече от добре да ограничи до санитарния минимум икономическите отношения с Русия, тъй като тамошните нрави в момента са в посока на това бизнесът да се използва за политически натиск. Мерси, но няма нужда. Честно казано чакам с нетърпение Путин да втърди тона и да си отмъсти с някое 100-процентово износно мито за руски енергоносители. Та най-накрая, макар и насила и тази зависимост да отиде в историята.

понеделник, 4 август 2014 г.

КОЙ е виновния за наводнението в Мизия


Това е снимка на река Цибрица или Барата, както я наричат на село. Правена е през месец април, но и в момента е така. Вижда се половината от реката. Тя е излязла от коритото си. Реките имат корита, в които водата тече обичайно и речни тераси, на които се разлива, когато е валяло повече във водосборните им зони. Река Цибрица е съизмерима с минаващата през Мизия река Скът. Има водосбор от около 1000 квадратни километра и когато се случи да вали обилно над цялата спомената местност, реката става 30 метра широка и 3-4 метра дълбока.
Всичко това е известно на живеещите по поречието. Те знаят, че е напълно възможно реката да стане, като на снимката. Знаят и поради тази причина от поколения строят домовете си извън речната тераса. Някъде назад във времето може и да не са знаели, но водата ги е научила. Наляла им е акъл, така да се каже. И хората в Мизия трябва да знаят. И знаят, както личи от изказванията им пред камерите, но к'во от това.