Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 5 септември 2011 г.

021

Имах работа в едно от селските кметства в общината. Отидох при момата за всичко на кмета, да взема някакво удостоверение и онази започна да ме мотае. Накрая ми каза да дойда утре. Не знаеше какво трябва да прави, а й беше неудобно да си каже и се наложи да се разкарвам два пъти. На другия ден отидох. Оправихме нещата за три минути. Тръгнах си и видях кмета отпред да маа гащи. Здрасти-здрасти, разменихме обичайните любезности и като ме попита кво правя там, му казах, че тая неговата е гола вода и ме мота два дена за един лист хартия. Много си ми е добра - отговори кмета. Това се случи преди осем години, пролетта преди местните избори - уточнението е важно.
След няколко месеца дойде време да се правят избори и кмета тръгна да се кандидатира. Кандидатира се и моята познайница от канцеларията на кметството. Както си му беше добра, така изведнъж стана предателка. Дойде изборния ден и селяните биха шута на тиквеника. Беше им станало ясно, че от тоя нищо не става и кой движи цялата работа в кметството.
Мина още известно време и един слънчев ден срещам бившия селски кмет пред градската община. Помислих си, че е дошъл да причаква кмета да го втърка някъде на заплата. Нали са от десните сили и двамата, обаче не познах. Вече го бяха уредили за началник или отговорник на нещо в общината. Един вид директор на водопад. Как умее да се пласира само!
Сега пак ще има избори и по всичко личи, че ще има нов кмет в града. Новият градоначалник също има приятели за втъркване, което предполага, че на селския пак ще му покажат пътя. И пак ще се уреди някъде.

2 коментара:

  1. Ще се уреди разбира се. Имам бивша колежка, която я вече двама кметове си я назначават за селски кмет и изреди три села. Не, че я бива, ама е брокер на имоти и полза има за всички:)

    ОтговорИзтриване
  2. Професионален кметски наместник. Наместник винаги ми е звучало сексистко :)))
    А този се оказа, че през 2007 пак бил станал кмет на селото.

    ОтговорИзтриване