Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 3 октомври 2011 г.

039

Вниманието ми се насочи към фалшификатите в последно време. Това не е от вчера, но изглежда съм свикнал да се впечатлявам повече от нискокачествените имитации на разни продукти, отколкото на не толкова материални неща. Лесно е да различиш шоколада от нискокачествения боклук със същото название или гаражния еквивалент на Кока-Кола от оригинала. При нематериалните не е толкова елементарно. Гледаш го и виждаш, че има нещо гнило, но докато се усетиш вече си глътнал водата. В крайна сметка целта на фалшифицирането е даден нискокачествен продукт да се пробута за доказана марка. Започнали са да фалшифицират всичко, като се почне от нашумелия случай в Катуница и се свърши с други важни работи от сорта на политиката.
Нашият кмет например се кандидатира от името на фалшифицираното вемерео. Цяла партия са си измислили. То бива, ама това на нищо не прилича. Преди години попаднах на MERZEDES в един вестник - реплика на оригинала. Вярно, малко завоалирано и поприкритно, но все пак се вижда, че е MERZEDES, а не MERCEDES. А тука наш'те мамата са си ебали, слагат същата опаковка и казват, че са предупредили за фалшивия пълнеж. Не, че в този случай оригинала не е достатъчно смрадел, но все пак.
Ретроспективно погледнато се оказава, че в политиката споменатото изобщо не е изключие. Съвсем скоро от седесето си направиха собствено менте със същото име. Има и енепета, безенесета и други ментаци, все циганявене на дребно, но тези опити направо бледнеят в сравнение с негово величество бившия престолонаследник. Цар не е ставал и от тук отпада причината да се титулува като такъв и да прибавя втори към името си. Случай на нахално фалшифициране на реалност и политическа даденост.
Пробутването на ментета накрая може и национален спорт да стане. Със собствена федерация, която на свой ред някой ще вземе да фалшифицира. Честно казано малко се колебая в чувствата си - да се смея ли или да зароня крокодилските сълзи. Направо не знам, като пусна телевизора само ментета се опитват да пласират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар