Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

петък, 14 октомври 2011 г.

053

Гледам на ситуацията през погледа на историка, но съм сигурен, че не съм единствения, който е обърнал внимание на тези метаморфози.
Светльо Витков влезе в тази кампания, като човека, който не знае за какво е там, но само от него зависи как ше излезе от нея. Все още продължава да ми бъде интересен в качеството му на политически кандидат, въпреки някои странни негови действия. Той влезе в кампанията с репутацията си на готиния пич с весел нрав, който не се притеснява от нищо. Веселяк, бъзикчия и изобщо пич, който може да ръси простотии на поразия и в същото време да не се връзва прекалено на чуждите глупости.
Нали така, Светльо е готиния кандидат в тази кампания - неполитичен, непартиен и веселяк. Поне така започна.
Не го познавам лично, но съм събирал впечатления двайсетина години, още отпреди надървените въглища и те са, каквито се е постарал да ги направи през това време. Точно затова се изненадах, когато видях как публично изруча и започна да намира маана на начините, по които е бил отразен в Господарите пред много зрители и тук пред петдесетината читатели на блога. Ако беше някой задник разбирам, но от Светльо? Първо несериозния стана сериозен, а после неполитическата кампания мина на вълна "револусион", "венсеремос", "ел президенте", пънкарската партия в Рейкявик и конспиративната теория, която всеки трябвало да прочете, но иначе е без коментар...
Като историк съм виждал много случаи на хора, които се променят при допира си с политиката. В крайна сметка от Светльо зависи дали ще излезе на плюс или ще успее да счупи глупомера с някоя екзотична простотия. Засега и двата светофара светят в зелено, накъде ли ще хване?

Напомнянето - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

2 коментара:

  1. Митко, фактът, че пиарката му носи името Аспарухова, го прави леееко партиен, при това - в една доста неприятна насока. На практика ще се получи, че който гласува за него, ще направи услуга на Бриго Аспарухови, много благодарим за което.

    Това е единственото съществено, което мога да кажа за тази кандидатура, понеже останалото, което ни предлага, е само простотия, макар че той изобщо не е глупав. И мен ме кефеше, когато го гледах на сцената на Спирита, но пази, Боже, от такава държавна глава - без концепция, без визия, без нищо. Един простак ни стига като премиер, че и ни е в доста. :) В крайна сметка Бриго Аспарухови и ДС ще си пишат като актив отклонения протестен вот, а Светльо и "овцете" нека да си викат "Венсеремос!".

    ОтговорИзтриване
  2. Разправя той, че бил сериозен кандидат, ама нещо ме съмнява, че ползва промоцията да развива концертна дейност :)

    ОтговорИзтриване