Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 25 октомври 2011 г.

062

Тези избори прибавиха нов момент към политическия пейзаж. Плевнелиев и Калфин заявиха, че чакат подкрепа от демократично мислещите хора в неделя. В исторически план това е пробив срещу обвързването на демокрацията с определена политическа идеология. Дълго време демокрацията и дясното се приемаха като тъждествени и между тях се слагаше знак за равенство. Така тръгна в началото и продължи прекалено дълго.
Единият кандидат се определя, като център-дясно, другият е ляво-център, но и двамата се целят в една и съща мишена. Засега никой от авторитетите в областта на политическите науки не е взел отношение по въпроса, но разчупването на шаблона така или иначе се случи.

2 коментара:

  1. Не, това е опит да се закичат с титлата "избран от демократите".

    Истинските демократи няма да си наложат да изберат м/у новото Гоце и вся власть у Боце, защото имат и трети избор - най-демократично ще им теглят по едно текме на тези двамата. :) Горките демократи - перманентно им се повръща от около десетина годинки и сега вече им идва прекалено нагорно. :)

    А демократските водачи, с тяхната половин уста "подкрепа" и друго бла-бла, много добре го знаят това, защото не им е сефте, но си правят някакви други сметки, чисто техни си. :Р

    ОтговорИзтриване