Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

сряда, 26 октомври 2011 г.

064

Терезето пак ще изяде мезето или кокала, или порцията власт.
Гражданските права и свободи, магистралите, реда и сигурността, правосъдието и електронното правителство не са никак маловажни и всички правителства са им обръщали внимание в последните десетина години. С различен успех и интензивност, но са го правили, а в края на мандата са си събирали нещата в кашони и у дома, както се казваше в една политическа реклама.
Сега проведените избори потвърждават тенденцията за драстичен спад на доверието към управляващите. Въпреки сигналите за нередности и злоупотреби, това е най-точната социология - кандидатът на управляващите е събрал с около 350 хиляди гласа по-малко в сравнение с изборите преди две години. Между другото и в този момент, три дни след изборите, ЦИК няма окончателните резултати. Дали не е време за връщане към старите индивидуални бюлетини?
Така или иначе спадът е очевиден, въпреки усилията по отношение на инфраструктурните проекти и по-малките съпътстващи изяви от страна на властта. Подобно на предишните три правителства и тези търпят огромни негативи и спад, който е значим след само две години управление, а причините си остават все същите.
Терезето или ТРЗ, или труд и работна заплата е в основата на политическите провали от последните десет-дванадесет години.
Досега правителствата са опитвали различни и все безрезултатни подходи за борба с безработицата, сивата икономика и нивата на работната заплата, като за целта се е прибягвало или до репресия, или до колаборация с работодатели и синдикати. А резултатите са все едни и с предизвестен край по време на избори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар