Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 7 ноември 2011 г.

077

План-ът или планът "Ран-ът" прилича на предсказанията на Баба Ванга - стане нещо и някой каже, че там го е пишело (смех).
Най-често повтаряното твъдение за въпросния план е, че той имал за цел да затрие българите, а също и че в условията на пазарна икономика България не можела да поддържа население над пет милиона души. Някой бил планирал да ни домори с пазарна икономика, но нещо не ми се връзва, щото:
1. Австрия е с територия 80% от българската.
2. Швейцария е с територия 40% от българската.
3. Много други са така и не разполагат с повече природни или енергийни ресурси, но въпреки това могат да издържат много по-големи популации.

5 коментара:

  1. Много ми се иска да сте прав. За подобен план съм чувал от много отдавна и, естествено съзнанието ми отказва да го приеме, защото звучи чудовищно.

    ОтговорИзтриване
  2. Веднага искам да подчертая няколко неща: Първо, ненавиждам лявата политическа идея и очевидно е, че ней симпатизиращи тиражират най-много мита с този въпросен план. Второ, вярвам, че демокрацията от западен тип, респективно подобна икономика е най-доброто, което мога да пожелая на България. Обаче, факт е, че от запад нямаха нищо против да се затворят ред предприятия, фабрики и икономически отрасли, не всички от които бяха непременно за закриване. Последния писък (доказващ тази определено не-пазарна и протекционистка политика) звучи вече прекалено цинично: От Европа ни дават субсидии да изкореним голяма част от лозята си, защото "в техните планове влизало определено количество"... Същото се отнасяше и за затваряне на блоковете на АЕЦ "Козлодуй", за това, че няколкото златни рудника са "приватизирани (т.е. в чужди, австрийски и пр. ръце)", транспорта, авиокомпанията, комуникациите и пр. Все отрасли, които страни, като Франция например, не си позволяват да продават, понеже са стратегически за страната.
    Така че, не е съвсем като да няма логика, че западни фирми и корпорации, стига да могат, с удоволствие биха сложили ръка на апетитните части от Българската икономика (колкото и да симпатизирам на Запада, това се оказва факт)...

    ОтговорИзтриване
  3. С което изобщо не искам да кажа, че Русия не прави това - то е факт и с Лукойл-Нефтохим, и с АЕЦ Белене, и с петролопроводите и газопроводите. Така че, с тези думи съвсем не хвърлям камъни в градината на Запада. Но истината е, че Западът също гледа своя интерес и ако Българите не го запазят, никой няма просто от хуманизъм или от някакво демократично чувство да ни остави да си го развиваме. Истината е, че ние сами трябва да настояваме за националния си интерес. Докъто това не започне да се случва, все ще изглежда, като че ли някой от вън ни затрива... Сега, независимо от моята симпатия към Западна Европа и САЩ, не мога да не призная, че практиката потвърждава, че се случва нещо, като че ли описано във въпросния конспиративен план, даже и той да е измислица. Реалността, обаче го потвърждава...

    ОтговорИзтриване
  4. Айдеее комунистите плъзнаха и тук в коментарите. А тоя „план“ въобще съществува ли? Някой виждал ли го е? Почвам да си мисля, че е легенда от началото до края.

    ОтговорИзтриване