Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 9 април 2012 г.

ЕКОРАВНОВЕСИЕ (169)

В жилищните райони няма място за никакви свободно движещи се животни - коне, кози и кучета. Мястото на животното е в гората или на полето, или на майка му в гъза. В градовете, селата и останалите места, където живее човека, животното следва да се държи затворено или вързано, а не да се разхожда свободно и да притеснява хората - да се бута в тях, да им яде от месата или да им хвърля къчове.
Има голямо лицемерие в това, животните над определен размер да се броят за еди-какви си, а под съответната мярка да се считат за вредители. Май само уличните котки минават метър - ни в клин, ни в ръкав.
Крайно време е нещата да си дойдат на мястото и излишните твари да бъдат избити или прогонени, а ония, които ги защитават да бъдат намазани с мас и пуснати при глутницата в "Малинова долина". Кучетата обичат мас.
Това се нарича екоравновесие.

2 коментара:

  1. Здравей,
    Видях, че питаш в коментарите на "Дневник" дали тези "природозащитници" и онези, които протестират срещу изсичането на горите, са едни и същи.
    Според мен нямат нищо общо (аз съм един от тези, които протестират срещу промените в Закона за горите). Тук става дума за организации за защита правата на животните (напр. "Четири лапи") - те не са природозащитници. На Мирослав Найденов обаче му пари от баш природозащитниците, които вчера му подготвиха специална брадва на протеста. Та затова обърква медиите и хората, като използва друг наболял проблем.

    Природозащитниците също защитават животните, но дивите - напр. Мечката, Дивата коза, Рис и др., които са застрашени от изчезване (а Рисът се води и изчезнал, но има данни, че отделни екземпляри наскоро вероятно са се върнали и по нашите земи).

    Та накратко - креатури като М. Найденов са жалки картинки, използващи проблемите на хората, за да отърват собствената си кожа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бладодаря ти за разяснението. Всъщност май е първото смислено, което получих. Реално не ми е много ясно кои какви са и затова попитах, защото в публичното пространство и двата вида се споменават като природозащитници. Много лошо впечатление ми направи реакцията на читателите в Дневник по повод въпроса ми - и тази на изказалите мнение, както и на ония по-пасивните, които са си поиграли на "плюс-минус", ако ме разбираш.
      Съвсем добронамерени бих ви посъветвал, ако ви е възможно и ако е, както казваш - има разлика между лудите кучелюбци и хората срещу сеченето на гората - да се разграничите и идентифицирате малко по-ясно. И няма да се дразни с разни доуточняващи въпроси.

      Изтриване