Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 22 май 2012 г.

191

Да, хората ще кажат, че работата на депутатите е да ги представляват и тук разговорът ще свърши. Ако погледнем обективно депутатите, ще видим...
Какво ще видим всъщност?
Ще видим, че де факто нямат възложена политика, която да следват. Имам предвид политика възложена им от хората, които казват, че депутатската работа е да ги представляват. Тоест, депутатите имат доста свободно време от тази гледна точка, време плачещо да бъде уплътнено.
Ще видим и друго - малките им заплати.
Ще видим липса на граждански контрол, какъвто практически няма и е трудно да бъде осъществяван извън партиите, а в същото време партиите не работят и гражданите са прекалено "деполитизирани" и над нещата, за да участват в политическия процес.
И всякакви подобни деформации по линия на представителството ще видим, ако умеем да гледаме.

Случващото се е нормално при сегашното развитие на обществото.Едно добре формулирано лично обобощение за политиката. Повод е грубият лобизъм, който от "Капитал" са успели да фиксират между многото законодателна плява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар