Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

неделя, 3 юни 2012 г.

Направо викайте вандалите

От два дни в медиите се прокрадва вестта за съдбата на хотела на Ванко 1. Въпреки названието му, този хотел, както може би си спомняте не е на Ванко 1, или поне вече не е. Хотелът беше конфискуван от държавата и оттогава е държавна собственост. И това си личи от пръв поглед. Разруха, скитници, наркомани, навсякъде боклуци в бившия хотел. Изобщо държавата толкова си може. Това е същата държава, която се грижи и за разни хора в безпомощно положение. Както може да се предположи, а и то е известен факт, че и за споменатите хора грижата е, както за държавния хотел на Ванко 1 - пълна мизерия.
Трети юни е днес, само ден след голямото пъчене под воя на сирени в чест на геройски загиналите за същата тази държава. Хубава държава, нали.
Хората даже не се и замислят, когато им кажат "Мир-р-р-р-но!"....
Е, който не е успял вчера, когато си пусне новините и види в какво се е превърнало конфискуваното от държавата имущество, със сигурност ще се зареди с поне мъничка доза патриотизъм.
Преди време един артист беше изобразил България под формата на кенеф. Мнозина се засегнаха, но поне миризмата я е нямало. Следващият път някой може да ползва макет или фотография на държавния ванков хотел.
Пак ще се обидим.
В контекста на случката с рушащата се държавна сграда, идва момента да се сетим за специализирания съд и закона за конфискациите. Много шум се вдигна, как щяла държава да раздаде справедливост, как щяла да накаже лошите и им вземе имуществото.
За какво?
Държавата никога не е била добър стопанин и едва ли някога ще бъде. Накрая, което не е откраднато, ще бъде строшено.

4 коментара:

  1. Да има държавна сграда която може да изкарва пари и да нее в унищожено състояние, не е само хотела, виж стадионите, спортните площадки има тонове такива места които хората биха ползвали дори и платено, но да е хубаво и чисто, а на държавата не ѝ се занимава да изкарва пари от такива неща

    ОтговорИзтриване
  2. Знаеш ли що е така - щото по принцип на държавата не й е присъщо да е занимава със стопанска дейност.

    ОтговорИзтриване
  3. като не ѝ е присъщо, нека даде на концесия придобитото си имущество и си взима готовия лев от някой който разбира.

    ОтговорИзтриване
  4. няма да е лошо, ако се прави така, ама нали виждаш...

    ОтговорИзтриване