Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

четвъртък, 19 юли 2012 г.

Народната милиция ни пази

Ню Йорк Таймс цитира една от жертвите на атентата в Бургас и същевременно очевидец на последвалите събития.
Oren Katz described tamping down the flames of a woman who had caught fire. “It was strange that there were so many security people around but none of them seemed to be focused on actually helping the wounded people, and couldn’t believe that I of all people was the one taking care of this burning woman and stopping her from burning up.”


Казаното създава впечатление, че родната полиция е организирана повече, като репресивна машина, която мачка гражданите, отколкото като обществена организация в тяхна помощ. Тези "security people" са стояли и са гледали в пълен синхрон с онова, за което са обучавани. А можеше да не е така, ако през изминалите двадесет и три години някой си беше мръднал пръста да направи от милицията полиция. Защото системният дефект е очевиден и той няма да бъде решен със служебна подмяна на надписите по фасадите и униформите на служителите.

4 коментара:

  1. Е, на снимката мачкане не видох, само единият влево прави некви знаци с пръсти (смех)

    ОтговорИзтриване
  2. Василев, и ти стана от РАЗБИРАЧИТЕ... То в България си е така, всеки разбира от работата на другия и всеки плющи каквото му дойде на акъла, само за да си помисли, че е изключително интелигентен. Що не пишеш за икономика, там ти е силата... :)

    ОтговорИзтриване