Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

сряда, 19 декември 2012 г.

Най-малко ме интересува мнението на политиците за Белене

В момента тяхното мнение има най-малко значение за мен.
Днес, края на 2012 година, месец и нещо преди референдума за бъдещето на Белене и повече от половин година преди изборите за парламент, мнението на политиците няма особена тежест. Те рзполагат с възможност да манипулират в една или друга посока и ще го правят до последно, но толкова - в деня на референдума гласът на всеки от тах ще има абсолютно същата тежест, както гласовете на всички останали. Не е правилно ние да се ръководим от техните мнения и желания, трябва да е обратното. Първо, защото по определение не ние работим за тях, а те за нас и второ, че над техните мнения, желания и позиции продължават да тегнат съмнения за корупция.
Нещата, които ме интересуват са простички и това да имам евтин ток е с предимство, пред онова кой ще си купи бентли с печалбата от производството и продажбата му. Къде ще отиде отработеното гориво ме интересува с предимство, пред това откъде е дошло. Интересувам се да е безопасно.
Въпроси, на които никой от искащите да се строи Белене или Седми блок на Козлодуй, не дава смислени отговори. Те просто искат да се направи, а защо го искат се досещаме.
Политиците си правят сметка и вече обръщат вота "за" или "против" Белене в политически резултат за предстоящите парламентарни избори, но това си е тяхна работа. Всички правят някакви калкулации, но по-скоро адът ще замръзне, отколкото декларираната позиция по един частен случай ще успее да ме накара да дам подкрепата си за някоя партия, без гаранции за участие в контрола над действията й след това. Да не говорим, че освен Белене има, може би двеста или триста неща в обществената сфера, които влияят на живота ми и към които имам отношение, мнение и позиция. Бих казал "NO PASARAN", защото е подходящо, но няма, защото е компроментирано. Обаче си го мисля. На референдума ще гласувам с "НЕ", а политическите дебати ще покажат на кого е противопоказно да дам подкрепа за парламентарния вот няколко месеца по-късно.

3 коментара: