Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 31 март 2014 г.

За качеството на националните телевизии

Най-напред ще направя две уточнения. Първото е, че под национални се имат предвид онези, които се разпространяват ефирно, чрез мултиплексите. Към момента те са десетина, но тези дни се чу, че две щели да бъдат свалени, поради ниска икономическа ефективност и в бъдеще ще се разпространяват само платено. Второто касае качеството и тук вече всеки може да даде воля на въображението си, тъй като разбирането за това, какво е качествено и какво не е, е индивидуално.
Разбирането за качествена национална телевизия е намерило своето цифрово изражение в анкетата, която е поместена в дясната страна на блога. Резултатите са временни, тъй като остават три седмици и половина до края на гласуването, но вече се очертават фаворити и аутсайдери. Кой, как и защо е глусувал, мога само да гадая. Същото се отнася и до разбирането за качество. Лично аз харесвам неща от програмите и на петте упоменати поименно телевизии, но дадох вота си за качествена национална телевизия, следвайки не това, което харесвам от наличното, а онова, което не ми харесва да виждам в ефира, като например: жълтини и "скандални" истории с флашки, както и друга явно недостоверна информация; хороскопи; формати за умствено поразяване.
Ами, това е. Ако ви се гласува в анкетата за най-качествената национална телевизия, направете го, така както разбирате значението на качеството, пък после ще броим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар