Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

четвъртък, 17 април 2014 г.

Политически драми разни

С наближаване на изборите ще зачестяват, това е сигурно. Шумът е голям, но шумолещите са малко. Теми има, а когато няма се измислят, но какво от това.

Първо беше за изборния кодекс - такъв бил, онакъв бил, хубав бил, не бил хубав. И к'вп значение има какъв е, след като все същите калтаци ще го прилагат. Добър, лош - ние си знаем...

После пак Пеевски излезе на мода. И като ревнаха - не е за приказване. И к'во, като се кандидатира, и к'во, като бъде избран. То си е работа на избирателите му.

Днес пък Цецо Цветанов е истерията. Щял да назначава, пардон - да сложи за избиране - своя роднина. И к'во, като се кандидатира, и к'во, като бъде избрана. То си е работа на избирателите й.

Всеки се занимава с далаверата на другия. Само за клипчето на десебарите се изказаха предимно хора с отношение - техни избиратели. Вероятно вече бивши избиратели, щото бяха обявени за кумунуиди от началството. Та едва ли ще го преглътнат.

В общи линии качеството е ниско и по-претенциозните сред нас ще пасуват. Да не говорим, че по начало е европейско да не се гласува много на европейските избори. Значи нещо не е наред по принцип. Калпави процедури, лайнри движат процеса. Нормално е. Последните винаги са били по-напористи и това не е само тук, но и навсякъде.

Че не можем сами да се оправим е вече ясно. Би трябвало да е ясно. Остава чакането. Ще чакаме някой да ни се представи, да го харешем и да решим, че той е човека. Или не? И на това му мина времето. С магии, месии и заклинания не се получи до сега, едва ли ще се получи и в бъдеще. По-скоро няма. Не, че липсват желаещи да заемат поста. Напротив - има много. Положението обаче е такова, че това вече не минава, както преди и само фундаментално качествен субект ще бъде в състояние да привлече и канализира вота и стремленияъа на хората.

Оглеждам се, но такова чудо на хоризонта не се задава. Очертава се дългосрочна распутица. Но пак ще кажа, че всичко си е от хората. Не, че не искат всичко да е наред, но ако може някой да им го направи. Най-добре и ако от това пострада. Чакат на готово, ама няма. Засега и Неволята не са почнали да викат. А сигурен съм, че Тя веднага ще се отзове. Нали споменах, че желаещи за поста не липсват. Ще се отзове, не ами мног на куп ще се предложат. И всичките ментета. Гледам в нета, във фейсбук, някаква нова партийка се прави, ама традиционно - урбулешката. Колкото и да не е за вярване, 220 хиляди последователи са сбрали. И яко спам, и яко глупости, и масово са ги изключили от фийда. Спамят и това вече е за вярване - за час пет лайка събират (смех).

А след тия избори идват нови и всичко ще почне от начало. Или просто ще си продължи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар