Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 12 май 2014 г.

Повече или по-малко капитализъм?

Митко Василев: Ако изворът беше частен...
Руми Алексиева: Хайде няма нужда.
Митко Василев: Очевидно няма.
Руми Алексиева: Митко, частните обекти в БГ-то не ме докарват до екстаз. В голямата си част са "сделани".
Митко Василев: Обикновено сделаните са тия, които ги е докопал някой корумпиран чиновник, чрез употреба на служебното си положение. Иначе, който се е вложил, обикновено си трепере над инвестицията. Самата нормативна база в България предполага разцвет на първия вид частна собственост, затова и е "сделана". Тука всичко е на държавата, само дето дишаме не са рекли да ни таксуват. Именнио затуй разните там "играчи" пробутват, че е добре да е на държавата, щото де факто е техно, ако го поискат. А стадото пасе трева в това време.
Руми Алексиева: Не е по-добре и да е частно. Защо, Мите, е така - направИ справка със собствения си коментар по-горе.
Митко Василев: Вие не разбирате какво ви казвам. Нямам предвид частно в качеството му на изключение, тоест всичко е държавно, но за едно, две или сто - частно. Имам предвид частно на общо основание, като например - копаеш си в двора и бликва минерална вода, да можеш да я ползваш, както решиш. И това да е валидно за всеки. Да видиш няма ли да има бани и басейни.
Руми Алексиева: Няма, Мите. както няма зеленчуци, плодове и т.н.
Митко Василев: ?
Руми Алексиева: В смисъл, че частна земя има, а желаещи да копаят и произвеждат - малцина.
Митко Василев: Случва ми се да пътувам чат-пат из селската провинция и моите впечатления са други. Практически няма неизорана и незасята земя.




__________________________________________________________

Разговорът е воден във фейсбук, във връзка с публикация за състоянието на банята в Овча купел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар