Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

петък, 12 август 2011 г.

003

Минах покрай гъзарското заведение в квартала и отпред нямаше кьорава кола. Кризата ги е оставила без парички и заведението стои празно. Тия са големи диванета между другото. Мястото е тесничко и точно до него са нагъцкани пешеходна пътека и автобусна спирка. Направо е супер, тръгваш да пресичаш и те изненадва голф на зебрата. Някакъв ужас е направо. Преди там беше празно място с треви и храсталаци. С времето квартала се облагороди и някогашното Обръщало и Обратало се сдоби с истинска спирка, тротоар, магазин СВА и въпросното кръчме над него. Много по-хубаво е от преди, само шибаните голфаджии развалят идилията. Онзи ден вървим с детето и една полицейска кола точно до пешеходната пътека. Спрели и седят вътре. Някакъв селянин паркирал вектрата си и се качил да жули кафе, а полицаите го чакат. Тъкмо минаваме и тъпанара дойде. На мига го сгепиха да го актуват. Оня взел да им разказва, че той там си спира всеки път. Дано да са му отлепили максимума. Докато не фалира шибаното кръчме, все ще се налага да прескачаме разни бракми в опит да минем улицата. Надявам се кризата да сложи малко ред и тука, както направи с двата най-мизерни магазина в квартала. Години наред бутаха рушветите, но като намалеха парите народа стана претенциозен и внимава какво, колко и къде харчи. Гнойните пъпки се спукаха първи. Останаха още два, но мамето им, тия няма да фалират. Собствениците им си ги движат сами, живеят си в тях буквално и колкото да се свива пазара ще драпат до последно. Няма да фалират освен, ако кризата не мине в някаква пет или десет годишна рецесия, но тогава ще ни се ебе мамата на всички. За съжаление са на лице всички условия за рецесия. През последните пет години парите ни - евро и левове, са загубили 43 процента от стойността си спрямо франка и 137 процента спрямо златото. Не е само усещане за обедняване, а самата действителност.




Няма коментари:

Публикуване на коментар