Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 3 септември 2011 г.

020

Ще затварят местната кабелна. Няма да режат самия кабел, но местния канал отива. Преди време голяма компания погълна местната кабелна мрежа. Продадоха кабелната, но си запазиха канала. Оня сигурно пак ще иска да става съветник и затова още не го е закрил, обаче след изборите замина. Като гледам ГЕРБ как натиска, може и да не му се отвори парашута за съвета. На времето покрай оная промоция местни, свестни и известни на Дилов, имаше мегдан за домогване, но сега е друго.
Българинът обича да дава акъл и да съветва. Направи това така. Онова го направи иначе. Виждаш ли, че не става.
Мястото в съвета е идеално. Хем носи авторитета на служебното положение, хем не натоварва с отговорност. Идеално е и е разбираемо, че толкова се натискат. Доста народ успя да се облажи през последните три мандата. Местните десни сили го играят такси. Който плати се вози. Парадоксално е, че в градец с репутацията на червен бастион в продължение на доста години, червените са имали един успешен мандат. На централните избори дълго време печелеха безапелационно, но за местните не могат да се класират. С прекъсване от един мандат само сините са управлявали града през последните двайсет години. Не точно сините, но все са имали водеща роля. Изглежда този път ще ги катурнат. На миналите местни избори не стана. ГЕРБ бяха издигнали изключително свестен кандидат, но относително неизвестен и не стана. Струва ми се, че както са на власт в момента и куче да вържат тоя път ще спечели. Не е ясно колко добре ще бъде това за общината, но за кабелния канал е повече от ясно.

2 коментара:

  1. При нас канала изглежда вечен и не се влияе от изборите.Има около половинчасова програма, но си печели достатъчно от абонатите. Върти опашка на всеки нов кмет и си е добре, защото досега успешно се блокираха няколко опита за по съвременни решения.

    ОтговорИзтриване
  2. Айде да дойде някой да купи мрежата ви, пък ще видим колко време ще изтрае канала без прихода от абонамента :D

    ОтговорИзтриване