Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 17 септември 2011 г.

029

Направило ми е впечатление, че повечето блогове имат всякакви броячи за трафик и следене на посетителите. Признавам си, че не виждам голям смисъл от подобни добавки. Само бавят зареждането на страниците. Вижда ми се лишено от смисъл. Ползвам единствено вградения брояч и ми стига напълно. Трябва ли да знам айпито ти?

5 коментара:

 1. Аз махнах Тухо и оставих така нареченото кълбо. Скоро видях че дава град и айпи, ако числата отпред са това. Аз го ползвам за друго, моя си работа.
  Та като каза скорост на зареждане на сайт , аз съм се сдобила с инструмент и следя щото имам освен брояч и други натурии.
  Моята скорост в момента е 91 от 100 на Объркваща.
  ето инструмента да се спробваш, ако желаеш :)

  http://pagespeed.googlelabs.com/pagespeed/#

  ОтговорИзтриване
 2. Наскоро махнах двата, но статистиката на блогер често лъже. За съжаление всички броячи изкарват и айпито, което не е нужно на никого.
  Оценката за скоростта на Гугъл е просто препоръка, какво може да се подобри. Ето ти за реалната моментна скорост с реални посещения.
  http://internetsupervision.com/
  или
  http://gtmetrix.com/

  ОтговорИзтриване
 3. бе оставете я тая скорост, тя е едно на ръка.
  виж, това с айпитата е друго. нали знаеш как само приказват, че някой ги иска да ги следи и такива неща, а в същото време с тия отворени броячи. не ми се връзва изобщо. аз, щото съм виждал отворени статистики именно в блогове и сайтове против следенето, пък дай да е отворено. не намирам никаква логика в подобно поведение. ама може и да не я виждам просто логиката.

  ОтговорИзтриване