Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 17 септември 2011 г.

029

Направило ми е впечатление, че повечето блогове имат всякакви броячи за трафик и следене на посетителите. Признавам си, че не виждам голям смисъл от подобни добавки. Само бавят зареждането на страниците. Вижда ми се лишено от смисъл. Ползвам единствено вградения брояч и ми стига напълно. Трябва ли да знам айпито ти?

5 коментара:

  1. Аз махнах Тухо и оставих така нареченото кълбо. Скоро видях че дава град и айпи, ако числата отпред са това. Аз го ползвам за друго, моя си работа.
    Та като каза скорост на зареждане на сайт , аз съм се сдобила с инструмент и следя щото имам освен брояч и други натурии.
    Моята скорост в момента е 91 от 100 на Объркваща.
    ето инструмента да се спробваш, ако желаеш :)

    http://pagespeed.googlelabs.com/pagespeed/#

    ОтговорИзтриване
  2. Наскоро махнах двата, но статистиката на блогер често лъже. За съжаление всички броячи изкарват и айпито, което не е нужно на никого.
    Оценката за скоростта на Гугъл е просто препоръка, какво може да се подобри. Ето ти за реалната моментна скорост с реални посещения.
    http://internetsupervision.com/
    или
    http://gtmetrix.com/

    ОтговорИзтриване
  3. бе оставете я тая скорост, тя е едно на ръка.
    виж, това с айпитата е друго. нали знаеш как само приказват, че някой ги иска да ги следи и такива неща, а в същото време с тия отворени броячи. не ми се връзва изобщо. аз, щото съм виждал отворени статистики именно в блогове и сайтове против следенето, пък дай да е отворено. не намирам никаква логика в подобно поведение. ама може и да не я виждам просто логиката.

    ОтговорИзтриване