Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 8 октомври 2011 г.

046

Едно момче бачкаше при някакъв, но станала злополука и се осакати малко. Тръгнаха да се съдят. Някакви абсолютни циркове ставали в съда, лъжесвидетелства и какво ли не, но в крайна сметка онзи не можа да се измъкне. На първа инстанция го бяха осъдили да плати определено обезщетение, но е имало обжалване и сумата е скочила. Междувременно, докато вървяло делото онзи вземал и прехвърлил цялото си имущество на баща си, за да не плаща. Та по тоя случай чух коментар - такава ни е държавата, как може да позволи подобно нещо да се случи.
Сега не знам как точно си го представят и вярно, че държавата може да е всякаква, но със сигурност не е врачка. Тия се съдили, ама никой не се е сетил да поиска запор или друга гаранция за платежоспособност. Човека ще има да взима.
Сега се бил хванал някъде и работи от известно време, но още не е вземал заплата. Там си имало ред и за всички било така - три месеца ги влачат.
Близко е до акъла, че пак държавата е виновна, че никой не й е съобщил какво става там.
Пича вече има да взима от две места, щото такава ни е държавата. Ами такава ще е, докато не придобие ясновидски способности, та да нацели на всеки къде го сърби.

2 коментара:

  1. Има трима виновни държавата, работодателя и служителя, но какво от това? Човека е пострадал, заради своята и чуждата немърливост, а държавата допуска всичко това да се случи.

    ОтговорИзтриване
  2. Нали, основно държавата е крива. Трябва да се научи да отгатва къде има проблем :)

    ОтговорИзтриване