Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

сряда, 19 октомври 2011 г.

057

Стана сряда, докато се наканя да седна. Изборите за президент са в неделя и мисля повече да не се затормозявам с централната власт. Реших сега да си напиша последния пост посветен на тези президентски избори. Нещата са ясни и няма какво да протакам. В неделя ще отида до урната, ще пусна бюлетината и отношенията ми със Светльо Витков ще приключат. Всъщност тe вече са приключили и единствената причина да отида е, че в същия ден се гласува и за кмет.
На изборите в неделя Светльо Витков ще събере значителен по обем вот. Дали ще са тридесет, петдесет или сто хиляди гласа е без значение за тези избори. От друга страна всеки глас е политическо доверие.
Ние историците се ориентираме за посоката на вятъра или когато има някакви несъответствия. Налице са индикации, че политическата одисея на Светльо ще завърши с опит за създаване на партия. Вероятно ще е песимистка, протестна, пънкарска или с подчертано крайна насоченост.
Както казах, след пускането на бюлетината отношенията ни приключват. Един глас подарък мога да направя, но повече от това.

1 коментар:

  1. Като каза историците, че се сетих ако не забравя, да погледна в учебничето по история на комшийското хлапе (моите отдавна изкласиха),какви ли смехории пише за 10-то ноемврийската шашма от 1989г...Сигурно разни велики работи, като тия, дето ги четяхме за 9.09.44г..(смях?)

    ОтговорИзтриване