Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

058

От новините можахме да научим за най-новия град в България. Село Крън изпълнило изискването за населеност и получило статут на град. Един от хората уместно каза, че за да бъде град му е нужна някаква инфраструктура - културен дом, ресторант, хотелче за да има къде да отсядат хората. В случая имаме пример, как количествените натрупвания не са довели до съществени качествени изменения. Не зная какви са точно изискванията, обаче си мисля, че трябва да бъдат завишени. Не би било лошо да се наблегне на качествените показатели и да има изискване за определени неща, като да речем определен процент вътрешни тоалетни, наличие на работещ театър, ресторант, хотел. Определено не би било зле, ако някое село ще става град, да има и използваеми тротоари, както и възможност за достъп до различните обществени места за хора с двигателни затруднения. Липсата на обори по дворовете също би могло да се отчете.
Все съществени подробности, които правят от селото град и е разбираемо негодуванието на местните от новата им придобивка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар