Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

неделя, 15 януари 2012 г.

133

Не ми остава много време за блогване напоследък. Света няма да свърши от това, разбира се. Сещам се за един от епизодите на Хаус. Някакво шашаво момченце имаше червеи в окото, но това се разбра после. Преди това един от докторите искаше да му извади окото, но Хаус не даде и каза, че така ще му намалят на половина възможността да не комуникира - малкия все отбягваше поглед, когато някой го погледне. И аз така, като намалих блогването ви отнех половината от възможностите да не ме четете (смех).
А теми има - не е, като да няма.
Преди малко пералнята свърши и отидох да простра якето си на терасата. Докато се борех с десетината литра вода, които беше поело чух, че съседката под мен започна да дудня - не съм бил видял, че си е простряла прането и съм го намокрил. За стремежа към повече жилищно пространство е ставало дума и преди. Местене на панели, издадени простори и други такива подобрения. Даже не погледнах дали има нещо отдолу. На мен комшията няма да ми накваси жакета, щото е там, където му е мястото - на терасата, а не някъде наоколо (смех).
В общи линии животът е интересен, мамка му и постоянно дава поводи за негодувание, а насреща винаги ще има някой друг още по-недоволен (смех).
Гледам например новините и виждам, че бил проведен поредния протест срещу шистовия газ. Човек да не смее да има мнение по въпроса. Ако е против - взима пари от руснаците и е комунист, и долна утрепка, и антиглобалист, и отпадък в най-общия смисъл. Ако е за - взима пари от някой друг и е империалист, и долна утрепка, и глобалист, и отпадък в най-общия смисъл. Ха - май определенията взеха да се повтарят (смех).
Сетих се друг сходен случай - енергоспестяващите лампи от по няколко лева. Години наред различни застъпници на еко и зелената идеология ни убеждаваха, че трябва да ги използваме и дори успяха да се наложат с обяснението, че като използваме енергоспестяващи лампи ще се харчи по-малко ток, от което ще падне нуждата да се произвежда чак толкова и от това ще се намали отделянето на въглеродни емисии. Освен това ще е по-евтино, въпреки високата цена на новите лампи, защото ще се плащат по-малки сметки.
С времето се оказа, че сметката е направена малко така, без кръчмаря. Излезе, че използването на скъпите енергоспестяващи лампи е по-скъпо, защото те биха могли да изкарат години, дори десетилетия, но само в някакъв измислен свят, в който напрежението върви с една постоянна стойност и дори за миг не трепва. За съжаление в нашия истински свят, това не е така. Тук тока постоянно примигва и лампите често изгарят. После еко и зелените активисти се сетиха, че от тях излизат отровни пари, когато бъдат счупени, та и еко ефекта никакъв го няма. Сега очаквам и тях да започнат да забраняват (смех).
Добре, че не си падам по конспиративните теории, защото веднага щях да заподозра заговор от страна на някой крупен производител на лампи, който е дал пари на еколозите за да пропагандират неговата технология (смех).
А за шистовия газ тепърва ще се види. От новините научих, че от управляващата партия ГЕРБ били казали, че са за мораториум върху използването на тази технология. Така беше казано от самите тартори на протестиращите. Това малко ме обърка, защото бях останал с впечатлението, че точно от ГЕРБ искат да дупчат за шистов газ, но както и да е - били им обещали и да ги включат в някакви групи. Май цялата работа е за присъствие в голямото "доброутро", за медийно внимание и за личен престиж. Иначе откъм Делиормана и Добруджа започва все повече да мирише на умряло. По нищо не личи технологията е да е много читава, но нищо - като представител на Северозапада скоро може да ме зарадват с новината, че вече не живея в най-пропадналия район на ЕС, Добруджа може да отнеме водачеството (смех). Ще поживеем и ще видим, както казват руснаците. На руснаците може да се разчита за мъдрост, щото ако съдим от всичките приказки как давали пари на противниците на шистовия, явно имат много, а само мъдрия може да има много (смех). Не знам доколко може да се схване иронията в един писан текст, но тезата, че който е против газа е комунист е идиотска.
В интерес на истината тези твърдения се подхранват от съвпадението на хората, които участват в акции против шистовия газ, но и против неща, които харесвам. Получава се така, че най-дейните участници срещу тази технология за добив на газ, са тези, които най-силно компроментират идеята за забрана на технологията. Но пък ще ги поканят да си разговарят и ще ги дават по телевизията. Колко му трябва на човека.
Та така, забложих засега, пък ако е рекъл господ след няколко дни ще има още.

Няма коментари:

Публикуване на коментар