Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 7 февруари 2012 г.

139

И на мен ми искаше да пиша за Анонимуса, но ме достараша от това, да не би да ме хакнат, затова ще разкажа нещо, което ме впечатли неотдавна.

Нали убиването на хора е лошо нещо и се наказва от правосъдието, нали така. Наскоро гледах "Закон и ред ЛА" и там се случи точно обратното. Някакви хора бяха убили трима - двама скитници и активист срещу собствениците в квартала, до който се беше настанил катуна. Единият беше убит брутално и преднамерено, а другите двама за да се прикрие първото убийство. Полицаите успяха да съберат един куп доказателства и сглобиха цялата картинка (без да мъчат заподозрените за пълни самопризнания). Случаят влезе в съда и започна процес със заседатели. По време на процеса беше разкрита цялата истина за това как просяците тормозели жителите на квартала, как им ровели из боклуците, как уринирали и онанирали навсякъде, а когато ги подгонели ставали агресивни. Беше разкрито и какво са вършили тези от квартала за да се предпазят - слагали негасена вар в контейнерите при боклука, нападали натрапниците с водна струя и други такива. Властта в щата Калифорния не била в състояние да се справи с проблема и да прогони навлеците. Аналогията с незаконните гета в София и по другите градове е очевидна. И така един ден избухнал горски пожар и била обявена евакуация, но собствениците на жилища в квартала се върнали пренебрегвайки щатските разпоредби. Върнали се за да се опитат да опазят домовете си от огъня, рискувайки по този начин собствения си живот. В същото време, докато бягали от огъня, бъдещите жертви на убийство разбили една от къщите и влезли вътре да търсят спасение. Един от собствениците ги заплашил с пистолет, на което активистът отвърнал, че ще ги съсипе, ще ги прогони от домовете им, задето гонят скитниците. Последвала саморазправа. Първият бил застрелян, а другите две жертви били убити от съседите, докато се опитвали да се спасят с бягство. Убили ги с брадви и градински инструменти.
За всичко случило се в този ден полицията беше събрала всякакви възможни доказателства и въпреки това, в края на съдебния процес журито обяви подсъдимите за невинни и ги пуснаха да си ходят. нищо че бяха извършили три предумишлени убийства.

2 коментара:

  1. Хайде сега пък страх.Едно хакване няма да промени теб или мисленето ти. По-скоро думата е конформизъм и го зная от собствен опит:)
    А колкото до филма, аз си мисля дали бих убил при тези обстоятелства човек и дали ако бих, щях да спя спокойно, както сега.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И заседателите са си задали тия въпроси. Предполагам. После е сработила емпатията и...

      И не си прав за конформизма ;)

      Изтриване