Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

неделя, 22 април 2012 г.

Кучешкото аки и други истории (177)

Това освен на лайна, мирише и на дискриминиция. Разбираемо е предложението да се издирват и глобяват ония хора, които изхвърлят малки кученца, които от своя страна стават големи и изяждат хора.
Това добре, но останалите повинности, дето общини и държава се опитват да вменяват от години на собствениците на домашни кучета са прекалени.


Данъци

Всеки собственик на куче тряба да му плаща данък. Хубаво, общината иска да събира данъци, но кой плаща данък на бездомните кучета? Те не са ничия собственост, те са на общината, в която живеят. Интересно, дали общината ще вземе да се самообложи в качеството си на собственик или ще го направи друг път.


Нашийници и намордници

Всеки собственик на куче трябва да слага нашийник на своето куче. За някои кучета се иска да бъдат и с поставен намордник. Пак двоен стандарт - общината пуска своите кучета да се движат свободно. Същите кучета, дето изядоха стареца в "Малинова долина" и ухапаха момичето пред сградата на общината в София. Излиза, че домашното куче е опасно и може да ухапе някого, а общинското е безопасно. Като в оня виц - обадила се бабата и казала: "Помощ, кучетата ни хапят", а от общината й отговорили, че ще пратят някой да ги кастрира, бабата продължила: "Ама те ни хапят, чедо, не ни изнасилват".


Изпражнения

Всеки собственик на куче е длъжен да събира лайната на домашния си любимец. Когато кучо се изтропка на тротоара, собственика вади едно пликче, мушка си ръчичката в него, хваща акито и го прибира. Дотук добре, но кога ще видим Фандъкова, Живков или бай Танас от Долно Уйно да се наведат и да вдигнат лайното на някое от общинските си кучета.



Та така, има собственици и по-собственици. Има такива, които връзват, водят и пипат лайната на кучетата си, но има и по-неприкосновени.

2 коментара:

  1. Като се замислих, че той двойния стандарт с лопата да го ринеш, навсякъде около нас е... да бяха само кучешки л... ама :)

    ОтговорИзтриване