Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

петък, 10 август 2012 г.

Онези сто хиляди

След новината за похарчените от Мирослав Найденов 100 хил. лева за разпространение на словото му в twitter, се замислих малко.
Излиза, че да работиш за държавата може да бъде много добре платено, ако си се уредил да бъдеш външен изпълнител. Как става уреждането мога само да предполагам. Предполагам, че и вие предполагате същото. Предполагам и че оня, който се е подписал срещу стоте хиляди, едва ли взел повече от 50. Не знам, само предполагам.
Онова, което не предполагам, а съм сигурен е, че поне сто интернет приятели биха могли за една десета от споменатата сума, да направят туитър акаунт с десет пъти повече последователи. Друг е въпроса, че от поддръжката на акаунт в туитър полза няма, пример - ако имаше полза, щях да поддържам своя редовно.
Днес пък чета, как един журналист се кахъри, че Плевнелиев си нямал туитър акаунт. Иване, Иванеее, няма да те огрее, Иване. Даже решил да му услужи и взел та му регистрирал един. Сега чака да си го поиска. Чудя се, дали да не взема и аз да му регна един, че да си има два. Само не знам с Иван как ще се разберем за премията (смех).

3 коментара:

  1. та такива ми ти работи, значи. Хората що са казали, че от държавна службица по-добро няма, само да знаеш кога и къде да се наведеш, че на четири години народа ги помита ....

    ОтговорИзтриване
  2. На общинско ниво комисионната е 30%. Поне старият кмет толкова взимаше. Да държавно може за е повече, защото трябва да се напълнят повече гушки. Проблимът според мен обаче е, че повечето от хората на власт просто не разбират смисълът и функционирането на мрежата. Или я игнорират напълно или я надценяват значително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Просто не им трябва интернет - имат класическите печатни и електронни медии. Интернет се полза, когато трябва да се краде. Ако си спомняте, имаше скандал по време на предишното правителство, с някакви заплати от по 8-9 хиляди на калпак. Там за Азер Меликов и другите приятели на Станишев, имам предвид.

      Изтриване