Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 27 август 2012 г.

Два инцидента, които можеха да не свършат трагично

Първият случай е на алкохолен турист, загинал в български морски хотел, след като се налял и минал през стъкло. Не си спомням кога точно се случи, може да е било миналото лято, може и по-миналото да е било. Няма значение. Друго има значение и то е, че това можеше да не се случи. Не казвам, че младежа е нямало пак да се напие, след което да мине с главата напред през същото това стъкло, но можеше да не умре, ако вместо обикновено, бяха сложили от по-специалните, ситно чупещи се стъкла. Да, те са по-скъпи и някой е решил да поспести.

Другият инцидент е катастрофата в Швейцария, която погуби почти цял автобус с деца. Тази трагедия можеше да не се случи. Не казвам, че шофьора е нямало пак да се заплесне и да престърже автобуса в стената на тунела, но можеше да се размине много по-леко, ако същият този тунел беше направен като хората и в него нямаше фронтално поставени препятствия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар