Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 13 ноември 2012 г.

ВНУШЕНИЕ: Безплатна енергия от природата

НЯМА! Безплатно ня-ма! Няма, няма, няма, няма - набийте си го в главите празни :P


Докато си мислих за сметката за вода се сетих за нея - чешмата в началото на града. Сетих се и за ония безмозъчни внушения за безплатната енергия от слънцето, вятъра, прилива, отлива, пълнолунието, лятното слънцестоене, пролетното равноденствие и други фиктивно безплатни източници. Та от сметката за водата ми тръгна думата. От природата е, следователно по логиката за безплатната енергия и тя трябваше да ми е безплатна. Ама не е. Е, ако ида до началото на града да си я налея от чешмата, тогава ще ми е безплатна, но да ми я докарат до чешмата у дома е платено. Ако и да е от природата. Така и с безплатната енергия от природата. Сега, ако някой мисли, че ще се намери слабоумен, който да трантува, за да може тоя да има у дома си топло, светло и мокро без пари... - е това вече е друг въпрос.

1 коментар:

  1. Има сравнително евтини решения за добиване на ток, които не замърсяват, но не са доходоностни за лобитата в пармалента и за това не се развиват, а България е идеална за такава енергия (геотермална)

    ОтговорИзтриване