Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 4 декември 2012 г.

Против "БЕЛЕНЕ" - луд антикомунизъм или следване на интереса

Забелязвам, че част от противниците на АЕЦ "Белене" продължават кампанията си за бойкот на референдума. По повод на същия този референдум, запитан за това, какво би станало, ако той се окаже недействителен, поради ниска избирателна активност, Георги Първанов неотдавна даде пример с местния референдум в Бургас. Бившият президент се позова на тежестта на резултата и неговото политическо влияние.
Както е добре известно, преди няколко години населението на Бургас организира и проведе референдум срещу изграждането на тръба. Тогава активността бе ниска, ще излъжа, ако кажа точно, но някъде около 25%. В същото време резултатите бяха повече от категорични в полза на това, да не се изгражда тръбопровод. Именно това отбеляза и Първанов, като каза горе-долу, че управляващите няма как да пренебрегнат резултата и въпреки недействителността на референдума, вече никой не поставя въпроса за изграждане на тръбопровода. Факт.

Въпросът за "Белене" е следния - искаме да решим, според интересите си или искаме да накривим капата на БСП?

Няма коментари:

Публикуване на коментар