Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Внос на хора няма ли предвиден?

Искат нова конституция. Добре. И за какво?
От самото учредяване на този вид закон, още преди 134 години, Конституцията се оказва най-голямата тежест и мъка за всеки велможен урод, който се докопа до властта. Мигновено тя започва да му пречи, а нейното неспазване, нарушаване или откровено прегазване, се е преврънало в основна норма на политическо поведение.
Сега някакви искат нова конституция.
Кога изобщо сте виждали в България да се спазва основния закон - не само тази Конституция, а и комунистическите преди нея или Търновската от 1879-та. Кое ви кара да мислите, че когато хикс на брой конституции никога не са били спазвани, прилагани и ненарушавани, точно н-тата поред ще се спазва, прилага и няма да се нарушава? Въпросът не е никак прост.
Като видя тази да се спазва стриктно и няма резултат, и аз може да поискам нова, но първо да видя, че тази не работи.

Да допуснем, че тази не става и има нужда от нова. Сигурно може и по-добра да имаме и можем да я измислим, а ако в крайна сметка не можем, може да препишем чужда или да платим на някой да ни я съчини.
И после - К'во, кой ще я изпълнява? Щото...
Докопалият се до власт българин, се оказва някакъв супереничар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар