Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

сряда, 17 април 2013 г.

ЦИК отсвири гражданите

Централната избирателна комисия отказа на така наречения "изборен борд". Като държавна институция натоварена с изборите, ЦИК деликатно отказа да се включи в популистката поза на временното правителство и предпочете да кара по закон, вместо да угодничи на различни самозванци, които в последните месеци къде успешно, къде не съвсем успешно опитват да се позиционират под обществения прожектор. Тъй като ЦИК е съставена главно от юристи, а те имат навика, опита и традицията повече да следват писания закон, отколкото да се поддават на истерични крясъци за внимание. Освен това членовете на ЦИК не зависят от електората, което им дава имунитет срещу въпросните самозванци с претенции да представляват гражданското общество или както искат.
Резултатът е налице.
Професионалният опит в едно с яснотата, че търсещите внимание граждански организации от типа "мама, татко и аз", на практика са напълно нелегитимни, са определящи за неглижиращото отношение. Те не представляват никого, освен онзи, когото те самите не посочат, че представляват. Допускането на подобни желаещи за намеса в изборния процес, е не по-малко лошо от директната политическа намеса. Евала на ЦИК, че ги постави на местата им.



the new "БЛОГОВО" - Група за споделяне и следене на блогове

Няма коментари:

Публикуване на коментар