Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

четвъртък, 16 май 2013 г.

Ама, чакайте. Ама, още не е станало престъпление. Трайте си. Тайте се. Правете се на ненормални, пък после пишете жалби.

Имаше време, когато мутрите се бяха развилнели.
Имаше време, когато всички се правеха на улави - Сульо, Пульо, полицията, прокуратурата, съда, законодателя, партиите, всички.
Отиде мутрата при Някой и му каже да плаща, щото ще го бие, запали или нещо такова. Въпросният Някой тръгне да се жали - на полицая, на прокурора, на тоя, на оня и всички му казват: "Ама, чакай - няма доказателства. Плати му, пък тогава ела и ние ще го хванем.". В началото се правеха на улави от чист мързел, но после стана публична тайна, че почнаха да вземат пари от рекетьорите и това продължи с години. Продължи, защото всички се правеха, че не са от тука - правеха се на откачени, на улави. И това ни излезе през носа.


Тези дни разни мутроподобни, тоест същите, които преди пребиваха Някой за парите му, се опитаха да извършат престъпление срещу гражданските и политическите ни права. Опитаха пак да изиграят същата игра, но изглежда хората са се променили. Отново някои казаха: "Ама, чакайте. Ама, още не е станало престъпление. Трайте си. Тайте се. Правете се на ненормални, пък после пишете жалби." Е, извинете, но тоя номер вече не минава. Искало им се пак да мине, но не мина - хората са се променили. И то е много естествено, защото в една по-конкретна ситуация - примерно някой да тръгне да те убива, ти няма да чакаш да го направи, че после да се жалиш на Арменския поп, ами ще му сцепиш веждите и ще го пратиш по живо, по здраво да ходи да пише жалбичка. Нали така? Та и в този случай така стана - всички части на обществото, които преди се правеха на ударени, сега реагираха съвсем навреме и на място.
Откъде-накъде ще ги търпим.
А на ония, които чакат да им върже, ще кажа едно "много ви здраве".

1 коментар:

  1. Никакво чакане, ако престъплението може да се спре преди да е извършено е най-добрия вариант. Ама те опищяла орталъка, че загубиха 10%, а колко ли са спечелили преди прокоратурата да хване тия 10%

    ОтговорИзтриване