Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 11 юни 2013 г.

Пушеци над Истанбул

Виждам, че хората се питат за турските протести. В нета може да се видят доста мнения, които задават въпроси за повода и причината или обясняват качеството на протестиращия мат'рял.
А то е ясно. Отговорът се чете в думите на политолога, който описва Едроган като Бойко Борисов и казва, че се държи, като начален учител и говори назидателно, а това е нетърпимо. Или в думите на студента, че дърветата са само повод, но причините са по-дълбоки.
Всъщност турците протестират за една нормална съвременна държава, а определението за съвременна държава е дадено през 1776 година и няколко години след това, с Първата поправка на щатската конституция. Това е типа държава, в която конституцията защитава народа от държавата, а законите го пазят от всички останали. Просто е. Само с молове не става - пак думи на политолога.

2 коментара:

  1. Може да погледнете и анкетите в блога.

    ОтговорИзтриване
  2. опаааааа, гусин василев, да сравнявате турция с хамерика е меко казано неуместно. още повече на фона на наскоро излезлите факти (подозирани от много) за липсата на каквото и да е било уважение както към конституцията, така и към първата поправка, а за правата на гражданите (еле па чуждите) д ане говорим.....

    ОтговорИзтриване