Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 31 август 2013 г.

Абонирани за тоталитаризъм

Споровете за това, дали трябва международната общност, НАТО, САЩ или България да се намесват в конфликта в Сирия, ми напомниха за времето отпреди двадесет и няколко години. По онова време много се говореше за пътя, който следва да изберем, като народ и държава. Част от гласовете бяха в полза на това, да се върнем във времето преди девети септември и да започнем оттам, откъдето сме спрели, а други бяха категорично против. И двата лагера изтъкваха положителните страни на своите тези, като се облягаха на противниковите пасиви. Добрите им страни се състояха в лошите на другия, но с този акъл - толкова.
Все едно да избираш между тоталитаризъм, в който разнасянето на глави в чанти и размяната им за стотици хиляди левове и такъв с вързани за горящи купи сено жертви, е някакъв добър избор. За щастие феновете и на двете не успяха да се наложат и мокрите им сънища не се сбъднаха.
По сходен начин стоят нещата и в днешна Сирия. Изборът на сириеца е ограничен между тоталитаризма наложен от един диктатор и такъв подчинен на религиозни догми от мрачното средновековие. С този акъл - толкова.
А дали е добре онзи да бъде освиткан - Да, без никакво съмнение.

2 коментара:

  1. Като си почнал, кажи и защо е хубаво. Първо в него район отърване от тоталитаризъм няма. Либерастия от американски тип пък -хич не се ашладисва, пък и на никой ТАМ не му трябва.
    Ако мислиш, че е хубаво да е американска марионетка новия, ясно че хубаво и такава е целта(смех).
    Ама за народа, особено за християните там, хич не е хубаво. И не забравяй, че този диктатор го направиха основно платените драскачи.

    Кажи си го напрово, ресурсите ми е кеф да са в ръцета на Големия брат, пък амуджите да го духат и не го върти като на охлюв задника.
    Пък България с какво да се намесва, с теляци ли? :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, ако ще е марионетка, е по-добре да е американска.

    ОтговорИзтриване