Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 6 август 2013 г.

Да се просълзиш от умиление направо

Вече рядко влизам на страницата на простеста, но преди няколко дни попаднах на нещо сърцераздирателно. Една разказваше, как някой от организаторите бил събрал дарения от протестиращите, за да й купят колело, защото старото било откраднато. Казах си - Боже, къде съм попаднал. От самото начало знаех, по-точно усещах, че има нещо неадекватно в цялата постановка. Първо, хората наричащи се домакини, са събрани от кол и въже - десни ентелектуалци, карикатуриста Комарницки, зелени, хипари и всякакви други психари. Е, има и един-двама нормални, които освен, че знаят какво не искат, са наясно и с онова, което искат, но те са по-скоро изключения. При това положение е разбираемо протеста да започне да прилича на някаква комуна, където се събират волни пожертвования.
И си мисля по тоя повод, че такъв протест може само да бъде аплодиран тайно от онези, срещу които е насочен. Какво имаме всъщност? От едната страна е онова, което наричаме "мафия" и "олигархия", а от другата - какво?

4 коментара:

  1. Тая работа с протеста е като на циганите дето крещели "Искаме, искаме", и протестиращите искат ама като/ако го получат няма да зная какво да го правят и накрая ще стане същия х**

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също съм протестиращ, така че обощението ти "протестиращите" не ме изпълва с възторг, обаче като цяло си прав.

    ОтговорИзтриване
  3. Съжалавям не съм целял да те обиждам, но често казано аз лично не разбирам протеста. Протест само заради протеста, без ясна идея за мене е излишен.

    ОтговорИзтриване