Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

вторник, 22 октомври 2013 г.

Антибългарската партия АТАКА

След днес всички съмнения за характера на партия Атака следва да отпаднат. Това е една антибългарска, антидемократична и антинационална партия.

Обяснявам защо е така.

Първо
Практикуването на демокрация е най-висшата форма на национализъм. Логиката е, че държавата е на народа и той е онзи, който държи правата да решава. Така пише и в Конституцията на РБ. Член първи, алинея втора гласи:
"Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция."
В това число влизат и правата за разпореждане със собствеността.

Отнемането на правото на българите да решават сами е антидемократично. То е и антибългарско, тъй като именно народа в цялост и всяка от отделните му части в лицето на всеки български гражданин, е онзи, който знае кое е най-добре за него. Властта е негова, негово е и правото на избор.

Второ
Това е директна обида към цялата нация - какви ни изкарва с мораториума си? Недееспосбни, невменяеми, неможещи да преценим кое е най-добро за нас?
Национализмът е нещо друго.





6 коментара:

  1. Ти не слуша ли дебатите, не чу ли, че точно Сидеров каза, че не може да се забрани на дадения собственик да си продава земята, защото на някой на зор, това му е последната възможност за лечение примерно. Не, че съм му адвокат и ми е симпатичен. В мораториума става дума за чужденци, ако си забелязал. Виж, ако си гражданин на международната общност, имаш право да се обиждаш :)

    ОтговорИзтриване
  2. И освен това, консумираме т. нар. представителна демокрация. Парламент, избран от народа и работещ за него. Еманация на народната воля, колкото и да е нелепо на моменти. Това е дереджето, по умно за сега няма и по света :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кажи нещо за Големия бял брат, там обидена ли е "нацията" ?
    Трети коментар от мен, да, но този път- нищо не си казал. Освен това, колко са депутатите на Атака?! Сами можеха ли да го прекарат това?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти да не вярваш на глупостите им за земята в САЩ?

      В Мейн 16% от земеделските земи са собственост на чужденци, в Хаваи - 9% и т.н. - чети тук: http://www.fsa.usda.gov/Internet/FSA_File/afida_thru_12312011.pdf

      Изтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Въпросът за земята засяга и проблема с правото на суверена да решава и правото за разпореждане със собственост. Просто споделих мнението си, че вчерашния акт е недемократичен и антибългарски и в никой случай не ви принуждавам да сте на едно мение с мен. Може би трябва да попитам, вие какво отношение имате към темата, в смисъл - притежавате ли земя, ще купувате или ще продавате и така нататък, но в крайна сметка това са си ваши лични работи. Лично според мен, казвам го на вас - Кръстю и Амазони (не знам защо премахна коментара си), ми се струва прекалено, както изземването на права да се решава, така и по принцип намесата на държавата по отношение на земята. Извън ограничението за продажба на чужденци (то и в момента е неработещо) има цял куп други ограничения, като предназначение на земята и куп други затормозяващи формалности. Преди време имах разговор с моята баба по темата и се поинтересувах как е било по царско време. Нормативната уредба от тогава не ми е ясна, обаче на практическо ниво всеки е можел да ползва земята си, както намери за добре - ако иска да я залеси, ако иска да я засее, ако иска да изсече дърветата, Говорим за личната собственост, а не за държавната. Днес е много по-спечено и още една рестрикция е излишна.
    Както и да е, темата е дълга и многопластова, но конкретно във връзка с мораториума се запитайте, дали вие, всеки от вас е способен да прецени за себе си и за своето парче земя имате ли нужда някой да го прави вместо вас. Смея да кажа, че нямате такава нужда, доколкото се познаваме.
    Много съмнителен национализъм пласират на политическия пазар и минава.
    Лошо.

    ОтговорИзтриване