Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

петък, 28 март 2014 г.

Це-се-ка, це-се-ка! Амааа

Прави ми впечатление, че много хора се палят за акциите на ЦСКА, но малко са тия, дето са се залетели да си купуват. Много хора се палят много. Хората, които се палят, се палят много. Но малко купуват. Много се палят и малко купуват. И аз така. Паля се де. Не, че съм се залетел. А и не съм наясно, дали акциите са с право на глас. Щото ако не са, съвсем ще се засиля.
Иначе излизането на борсата е добре като цяло, тъй като темата ЦСКА е масова, а търговията с акциите ще обясни на много хора такива понятия, като стойност, себестойност, цена, печалба, надценка и други такива, от които всички "много разбират". Аре ;)

4 коментара:

  1. Аз си взех, тия дни ще взема и на бащата. Акциите са с право на глас в акционерното събрание. При гласуване важи колкото акции имаш - толкова и гласове. Иначе на печалба от тях не се надявай тия пари са по-скоро дарение с бонус.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Я кажи последно, каква им е цената. Тук http://www.elana.net/trading/cska/ се казва, че "Размер на емисията: 3 000 000 лева
      Брой акции: 3 000 000 броя", което ще рече по лев за акция, докато медиите тръбят, че са по 3 лева. Кое е вярното?

      Изтриване
  2. Акциите са по 1 лев, но се продават по 3 лева за да се наберат средства. Ако е успешна продажбата (продадат се половината) ще се пуснат на свободен пазар и цената им ще се мени спрямо търсенето. Аз моите ги взех по 3

    ОтговорИзтриване