Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 5 май 2014 г.

Костовистите са абсолютен добитък

А на добитъка му трябва говедар. И те са си намерили. И се засягат остро, ако той е свършил нещо тъпо. Като това например, да продаде "Нефтохим" на руснаците. Защо го е продал - продал го е, защото не е капиталист. И костовистите се засягат, че не е капиталист. Ако беше капиталист, щеше да постъпи капиталистически, а именно да потърси друг канал за снабдяване с петрол и петролни продукти. Така правят капиталистите, даже войни водят за още един канал за доставки на някой важен ресурс. Тоест, капиталистите действат умно. Така намаляват възможността, оставяйки се в ръцете на един доставчик, да бъдат принуждавани и изнудвани. А номеклатурчиците продават на руснаци. Тъпо и не капиталистическо. Между другото, те - костовистите никога не са се определяли, като капиталисти. Те се наричат десни, каквото и да значи това. Със сигурност не са капиталисти, ако изхождаме от действията на техния кумир и подкрепата, която му отдават. Добитък, абсолютен добитък. Ако не бяха добитък, десни или каквито там се заблуждават, че са, те биха искали от своя идол да действа капиталистически. Тоест умно, което не включва продажбата на "Нефтохим" на руснаци. В цялост капиталистическият подход би следвало да се състои в търсене на алтернативни източници, като например - запазване на "Нефтохим" или продажбата му на някой друг вместо на руснаци и както по-късно стана дума за строеж на нефтопровода Бургас-Александрополис (за обслужване на руския интерес за кой ли път), този тръбопровод да беше направен за същия този "Нефтохим", но за пренос на танкерен петрол към Бургас. Защото, известно е, че има проблем с преминаването на танкери през Босфора, което всъщност е причината да се говори за тази тръба изобщо. В този ред на мисли, ако обобщим, се налага заключението, че да се подхожда капиталистически е много по-рационално, разумно и носещо полза. Но, както казах в самото начало, костовистите са абсолютен добитък, не капиталисти.

1 коментар:

  1. Костов е "троянски кон" на БКП! И сигурно е завербуван агент на КГБ когато "вожда" се е подвизавал в Кременчук, Украйна!

    ОтговорИзтриване