Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

неделя, 1 юни 2014 г.

Две-три думи за изборите

Смятах да пиша подробно и внимателно, но първо - мързи ме; второ - няма кой да го чете; и трето - за изминалата седмица от изборите беше казано почти всичко, което щях да кажа. Един каза едно, друг каза друго, трети трето и наистина, каквото имаше да се каже, почти всичко беше казано и сигурен съм, че който се интересува вече се е информирал.
Двете неща, на които не беше обърнато достатъчно внимание са това, че големият печеливш реално се оказаха тия от ВМРО, тъй като от нищо успяха да направят един представител в ЕП. Изобщо не е малко. И второто е, не знам умишлено или неволно се повтаря, че 65 процента от българите не са имали за кого да гласуват. Наистина процентът е висок, но не е 65, а някъде около 40. Около 35 имат за кого да гласуват и го направиха. Те обикновено ходят и си гласуват. Други 25 процента са полуидиотите, които реално определят изборните резултати (а не твърдите електорати, както ги лъжат) на парламентарните избори. Знаете, че процентът на парламентарните обикновено е около 60. Останалите 40 процента са тия, които на практика нямат за кого да гласуват и поради това не го и правят. Чисто и просто на тези избори полуидиотите не излязоха, тъй като сами по себе си изборите са без голямо вътрешнополитическо значение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар