Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

четвъртък, 16 октомври 2014 г.

ДПС, турците и циганите - удобното извинение за собствената ни неспособност

Ужасно много се дразня на полуинтелигентните внушения, според които България се управлява от турци, цигани и така нататък. Това са полуинтелигентни внушения за съответната публика. В действителност те са напълно неверни.

Според един авторитетен източник, етнически българското население в страната възлиза на 76.9%. Седемдесет и седем процента от 6,924,716. Останалите почти 1,6 милиона души са от друг етнически материал - турци, цигани и неопределени (българи мюсюлмани, цигани и други). Няколко десетки хиляди от тези 1,6 милиона "небългари" са от гръцки, арменски или еврейски произход - традиционно добре интегрирани в обещството и държавата малцинства.

Но какво да кажем за останалите малко над милион и половина - турци, цигани и неопределени. Поне 1,1 милиона от тези хора имат избирателни права. Искам да попитам всички онези, които опитват да ни внушават откровено идиотски тези за собствена облага, как ще обяснят разликата между получените от ДПС около 430 хил. гласа в България и липсващите до 1,1 милиона?

Имам просто обяснение. Онези около 1,5 милиона турци, цигани и неопределени, не са хомогенна маса. Част от тях е напълно интегрирана в обществото и държавата, и тя не е електорат на ДПС. Те имат образование и контрол над живота си, и ДПС няма никаква възможност за издевателстване над тях. Другата част са селска и безпросветна измет. Тези често са необразовани, трудно говорят и рядко могат да пишат на български, те нито са интегрирани в обществото, нито имат желание да се интегрират - те са крепостно подобие на хора. За тях е ясно кои са, какви са и за кого гласуват. Обаче това не са "турците", "циганите" или "малцинствата". Иначе те, заедно с ДПС са удобното извинение за собствената ни неспособност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар