Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

петък, 4 ноември 2011 г.

074

Доста народ се чуди какво точно правят пиарите (PR), а то е много просто. Напредналите пиари имат в указателите си телефоните на всички по-известни журналисти, телевизионни водещи и продуценти.
Някой е решил, че трябва да разкаже за проваленото си семейно празненство, но му се вижда скъпо да се изръси с петдесет хилки за двайсет минути ефирно време и дава пет на някой пиар. Мераклията за популярност е получил желаното и си е спестил 45 хилки. Пиар и журналист си делкат петте бона и всички са доволни, а медията го духа.

Някой може да се зачуди, що му е на журналиста да ползва посредник, а не си вземе всичките пари сам. Или пък, за какво му е на клиента да плаща на пиар, като може да мине още по-евтино, ако плати директно на журналиста. Да, ама никой журналист няма да се върже на директен контакт с клиент, щото го снимат със скрита камера и му развяват кирливите ризи, както направиха с Васа. Е, почти никой, както се видя.
Отделно може да го избацат по някой архаичен член, за злоупотреба със служебно положение, корупция или вземане на подкуп. Включването на посредник в схемата гарантира липсата на неприятности.
Общо взето това работят пиарите. Правят далавери, а после нека някой каже, че от частното не можело да се краде (смех).


смехът ми е безлихвен заем от Кръстьо.

2 коментара:

  1. Отдавна следя в бука писателските ти изяви и все повече се убеждавах, че имаш нужда от блог, но ето че вече си се сдобил и с такъв дзвер...Да ти е честит и да си го гледаш с кеф.

    ОтговорИзтриване
  2. Блога е преди бука. С близо месец е по-стар :D :D :D

    ОтговорИзтриване