Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 11 февруари 2012 г.

Харесвате ли този текст?

Сблъсквам се със сериозен и както изглежда непреодолим проблем и си признавам, че това ми тежи, затова ви питам. За този пост става дума.
Питам ви, защото за разлика от повечето пъти, сега се постарах докато го писах. Старах се да стане добре и според мен се получи. Постарах се, защото за разлика от повечето пъти, сега писах за вас, които посещавате този блог.

Затова ви питам харесвате ли написаното.

Никой не каза, че не го харесва или че не съм прав, или че изводите и констатациите, които споделих са грешни. Никой не каза подобно нещо, но и никой не каза обратното. Затова сега ви питам.
Харесвате ли го както е написан, харесвате ли позицията и духа му, вярно ли е написаното и разбирате ли го, смятате ли, че има смисъл написаното да бъде прочетеното или не.
На тези въпроси търся отговори сега, кажете мненията си.


Забележка: Моля да оставите мненията си тук, а не по мрежите, където ще потънат безвъзвратно. Благодаря.

14 коментара:

  1. Текста е хубав, но няма как де се бориш, срещу най-големия недостатък на мрежата. Всеки нов текст, живее докато излезе следващия. Ако няма късмет, просто изчезва.

    ОтговорИзтриване
  2. Да се разпиша и аз вече. По повод текста, който си написал нямам какво да добавя, може би защото така е било винаги, така ще е и занапред. Лошото е, че това което си написал е самата истина и за мен, но малко хора обичат, точно тази истина, която директно в очите им казва, че са егоисти и мислят само за своето съществуване. Но когато се появи едни такъв несретник от някъде и извърши подвиг, а не може така, този трябва да замине на позорния стълб, като използвач и сметкаджия, а аз ще си седя на топло и ще пусна едни sms за гузна съвест.

    ОтговорИзтриване
  3. Жалко, че няма лайкване и тука. Това с есемесите ми хареса много.

    ОтговорИзтриване
  4. :) Да, харесвам ми как е написан, позицията и духа му, вярно е, разбирам го, заслужава да бъде четен!

    Инак от гледна точка на елементарната оптимизация е безумно да слагаш номера за заглавия. Гугъл ни толерира на собствената си платформа, но не чак толкова, че да не се налага заглавието да съдържа ключови думи. А понякога каквото и да си направил и макар да си си оставил душата в текста, просто не се чете ...:)

    ОтговорИзтриване
  5. Но как да бъде прочетен, когато хората и не подозират, че може би съществува?

    ОтговорИзтриване
  6. Харесвам текста. И разбирам защо питаш. Всеки има нужда да усеща подкрепа, да знае, че трудът му не е напразен. Ако моята подкрепа значи нещо за теб - подкрепям те, чета те често, дори ти казах, че бих ти предложила да пишеш за един сайт - за съжаление няма да мога - много е сложно. Други пътища не знам за това как хубавите текстове да достигат до повече хора - засега не знам. Трябва да се направи медия - с всякакви раздели - и много да се работи по нея. Без финансиране е трудно, почти невъзможно - само с безвъзмезден труд. Понякога съм си го мислела, още повече, че работех така две години - само за кауза. Много работа е. Ако повече хора се включат, би могло да стане сигурно, но трябва и перфектна организация, разбирателство и съпричастност. Сложно е.

    ОтговорИзтриване
  7. Между другото, в една медия, дори създадена с блогова платформа, текстовете могат да бъдат намирани, ако се организират по различни категории. Така бях направила в Лит. свят - всеки автор си имаше страница и след публикуване на негов текст в някой от броевете, слагах линк към текста на страницата му. Освен това разпределях текстовете в много други категории, изнесени на главната страница. Ако някой от вас има желание и време, можем да пробваме да създадем медия - предлагам го, въпреки че знам колко е трудоемко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Голяма мъка ще бъде, а ако се случи да се допусне и някаква грешка по отношение на субординацията, тогава съвсем.

      Изтриване
  8. Да, харесвам този текст, пак го прочетох. Но трябва да знаеш, че никога не се знае, какво точно ще се хареса на читателите, има голямо разминаване понякога в това, което авторът счита за стойностно и това, което се харесва на читателите. Съдя по най-четените публикации в моя блог. А иначе Глокси е права за заглавията, ако искаш да бъдеш намиран по-често и повече четен.

    ОтговорИзтриване
  9. Харесва ми и текста и темата. Но това, че не е коментиран не значи, че не е четен. Всичко зависи от аудиторията. Един пост може да се хареса например във ФБ, в свежо не толкова, в блогосферата също и обратно. Всеки търси различни неща. Пък и Влади е много прав, в Интернет всичко е мимолетно.

    ОтговорИзтриване
  10. Знаеш ли, в началото мислех, че трябва да пиша по един определен начин и също си задавах твоя въпрос, защо за текст в който съм вложил много усилия заминава без коментар. В началото си мислех, че хората не харесват написаното, после, че ги е страх да коментират.
    Истината е, че хората търсят определени неща в къса форма. Цар на тази работа е Павел Николов. При мен най-търсеното нещо са гълъби, грънчарство и коне :) прави си изводите.

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря на всички за споделените мнения и впечатления.

    ОтговорИзтриване